POSLANSTVO

Sem profesionalna mama. Najbrž ste se ravnokar nasmehnili, ampak v resnici to drži. Z možem sva se izobraževala na IAHP inštitutu (The institute for the Achievement of Human Potential) in pridobila certifikat »professional mother and father«. Nočem se hvaliti, ampak mislim, da je ta naziv popolnoma opravičen. Najina mlajša hči Nina je namreč nekoliko drugačna. Rodila se je gluha, z izrazito hipotonijo in hipertonijo, polimikrogirijo ter sumom na mitohondrijsko bolezen. Napovedali so, da po vsej verjetnosti ne bo nikoli hodila in govorila. Z možem sva praktično po celem svetu iskala rešitve in priznam, težko prišla do njih. Tako sva pridobila ogromno znanja in na osnovi le-tega ter izkušenj zbrala najučinkovitejše metode za pospešitev otrokovega razvoja in jih povezala v celovit razvojni program. Danes svetujeva družinam, ki imajo otroke z razvojnim zaostankom. Sva njihova trenerja, motivatorja in svetovalca. Prav takega človeka z nasveti in lastnimi izkušnjami bi namreč sama v preteklosti najbolj potrebovala.

Pri Nininem razvojnem programu je bilo poleg naju vpletenih več pomočnikov. Bili smo ekipa. In smo še. Specialna ekipa. Skupaj spoznavamo, kako otroci uživajo, če je učenje zabavno. Pravzaprav to ni učenje, ampak igra, skozi katero se mimogrede naučijo obvladati svoje telo in hkrati osvojijo branje, matematiko, tuje jezike, umetnost in še kaj.

Ta spletna stran je torej koristna tako za starše otrok z razvojnimi težavami kot tudi tiste starše, ki verjamete, da ste prav vi, predvsem v prvih letih otrokovega življenja, najboljši učitelji svojim otrokom. Dejstvo je, da brez nas ne gre, kajti prav med mamo in očetom ter otrokom je posebna vez, ki jo najboljši strokovnjak na tem svetu nikoli ne more ustvariti.

Nina danes hodi, teče, se vozi s kolesom brez pomožnih koleščkov, smuča in hodi v četrti razred OŠ Montessori. S polževim vsadkom odlično sliši, napreduje v razumevanju, zna brati, pisati, a ŠE ne govori. A verjemite mi, nismo še obupali. Vztrajamo in smo aktivni vsak dan, pri tem pa se imamo fajn. Ne verjamete? Potem pa vas povabim k branju bloga

20160925_132055_fotor-v1