O MENI

Rada se družim. Pravzaprav si ne predstavljam, da moj poklic ne bi bil povezan z ljudmi. Delo z nadobudnimi, zabavnimi najstniki me navdihuje. Občudujem jih, ker tako zelo hrepenijo po samostojnosti, hkrati pa potrebujejo veliko nežnosti in ljubezni.

Vedno so me zanimali posebni otroci. Po končani gimnaziji sem razmišljala o študiju specialne pedagogike, a še danes ne vem, kaj me je zaneslo na filozofsko fakulteto. Najbrž je imel nekdo z mano načrte in mi je posebnega otroka poslal nekoliko kasneje. Tako mi zdaj ni dolgčas, saj je moje življenje prepleteno s poučevanjem, pisanjem, predavanji in z izzivi otrok s težavami v razvoju.

Z možem sva skupaj že od mojega osemnajstega leta. On in najini punci sta zame na prvem mestu. Radi se potepamo in odkrivamo vedno nove kraje in spoznavamo nove ljudi. Poleti si privoščimo dolg dopust in takrat se najraje sproščamo pred šotorom v prijetnih borovih gozdičkih.

Stilno opremljeni prostori me navdihujejo, še posebej detajli, ki v sebi nosijo zgodbe. Zelenje na vrtovih in v notranjih prostorih me pomirja.

Ni lepšega kot sprehod skozi gozd, če se ob hitri hoji v hrib pospeši bitje srca, pa še toliko bolje, ker potem težave postanejo rešljive, strahovi pa ostanejo na vrhu hriba.

Navdušujejo me pogumni ljudje s pravimi idejami. Ljudje, ki spreminjajo svet in verjamejo, da lahko premikajo meje, a ne za ceno zdrave pameti. Proste trenutke rada preživljam z vsemi, ki me spravijo v smeh, ki mi s svojo duhovitostjo in prijaznostjo polepšajo dan. Tistim, ki mi jemljejo energijo, pa se raje izognem.

Iskrenost. To še posebej cenim. Nikoli se ne pretvarjam in vedno naravnost povem svoje mnenje. Vem, da sem prav zaradi tega kdaj koga že prizadela. Pa ni bilo slabonamerno. Taka pač sem in sem zato hvaležna, kadar tudi drugi meni pokažejo ogledalo.

V svoje delo vedno vložim vso energijo, ki jo premorem. Nasploh sem vesela in se v resnici veliko smejem. Jokam zelo redko, do solz me navadno pripeljejo ganljive zgodbe velikih ljudi.

Menda v življenju ni naključij. Vedno bolj se mi zdi, da se mi je vse zgodilo z določenim namenom. Prav zato si dovoljujem odpirati nove dimenzije v življenju. Nekako tako se je rodila tudi moja prva knjiga POSEBNA PUNCA.

Otroci so neverjetni, tisti, malo posebni, pa mi predstavljajo izziv. Nikoli jih ne podcenjujem. Uživam, ko jih opazujem, kako se z dušo in telesom učijo življenja. Iz izkušenj vem, da vsak od njih lahko izkoristi vse svoje potenciale, če le ima starše, ki mu pripravijo stimulativno okolje, poznajo prave prijeme in so, če je treba, pripravljeni zanj žrtvovati veliko svojega časa.

Vse to vem, ker sem profesionalna mama. Najbrž ste se ravnokar nasmehnili, ampak v resnici to drži. Z možem sva se izobraževala na IAHP inštitutu (The institute for the Achievement of Human Potential) in pridobila certifikat »professional mother and father«. Mislim, da je ta naziv popolnoma opravičen. Najina mlajša hči Nina je namreč nekoliko drugačna. Rodila se je gluha, z izrazito hipotonijo in hipertonijo, polimikrogirijo ter sumom na mitohondrijsko bolezen. Napovedali so, da po vsej verjetnosti ne bo nikoli hodila in govorila. Z možem sva praktično po celem svetu iskala rešitve in priznam, težko prišla do njih. Tako sva pridobila ogromno znanja in na osnovi le-tega ter izkušenj zbrala najučinkovitejše metode za pospešitev otrokovega razvoja in jih povezala v celovit razvojni program. Danes sva trenerja, motivatorja in svetovalca družinam, ki imajo otroke z razvojnim zaostankom. Prav takega človeka z nasveti in lastnimi izkušnjami bi namreč sama v preteklosti najbolj potrebovala.

Vem, da je predajanje znanja moje poslanstvo. Pa če gre za poznavanje slovenske književnosti in strukture slovenskega jezika ali pa za področje starševstva, ki se znajdemo pred drugačnimi izzivi, ki jih zagotovo v mladosti nismo načrtovali. Vse informacije, ki jih predajam naprej, so koristne za starše, ki verjamete, da ste prav vi, predvsem v prvih letih otrokovega življenja, najboljši učitelji svojim otrokom. Dejstvo je, da brez nas ne gre, kajti prav med mamo in očetom ter otrokom je posebna vez, ki jo najboljši strokovnjak na tem svetu nikoli ne more ustvariti.

Zato svoje znanje, izkušnje in ideje z velikim veseljem z vami delim na spletni strani, FB strani, Instagramu in tudi preko osebnih srečanj.