STARŠI O SPECIAL TEAM


Z rojstvom najinega tretjega otroka se nam je svet obrnil na glavo. Trikrat tedensko smo hodili na fizioterapijo, delovno terapijo in vse vrste zdravniških pregledov. Napredek je bil minimalen na vseh področjih (vid, sluh, gibanje, govor …). Na zdravniških pregledih smo pogosto izvedeli predvsem, kaj vse je z Juretom narobe, predlaganih rešitev pa je bilo bolj malo. Njegove diagnoze zaenkrat še nimamo. Svojo energijo smo bolj kot v iskanje le-te raje preusmerili drugam.  

V nekem trenutku smo se namreč odločili, da poizkusimo tudi s programom Special Team. Jerneja in Klemen sta nam predstavila program. Izvajanje je zahtevalo precejšnjo spremembo v našem življenju, a že po prvem poskusnem mesecu je bil napredek Jureta občuten – bolje je spal in jedel, začel se je smejati, postal je bolj pozoren in nasploh zainteresiran … Super, gremo naprej! Že po desetih dneh so spremembo sami od sebe opazili tudi v  vrtcu. “Jure je pa sedaj čisto drugačen!” je nekega dne navdušeno vzkliknila njegova vzgojiteljica.

Tako po sedmih mesecih še vedno veselo izvajamo program. Dela ni malo, a se zares obrestuje.  Nekatere vaje so zelo zabavne in pri njih veselo sodelujeta tudi Juretova sestrica Ajda in bratec Andraž. Program je izboljšal kakovost celotne družine.

Jerneji in Klemenu smo zares hvaležni za njuno pomoč in usmeritve. Toplo ju priporočava vsakemu staršu, ki bi svojemu otroku želel omogočiti čim boljše izhodišče za čim bolj samostojno življenje!  

Mateja in Blaž

 


Jerneja in Klemen – človeka, za katera sva hvaležna.

Pri razvoju najinega sina sta in še vedno igrata zelo pomembno vlogo. Pri njiju sva namreč našla točno tisto, kar sva ves čas vedela, da kot posebna družina krvavo potrebujemo: znanje z vseh področij otrokovega razvoja, ki ga tako radodarno širita naprej, vedno nove ideje za sistematično delo z najinim sinom in zanimiv material, zaradi katerega učenje postane zabavna igra. In kar je najpomembneje – motivacijo, podporo, pozitivno energijo, konstantno vzpodbudo in dragocene nasvete, ki so nam pomagali prebroditi marsikatero nevihto v težkih trenutkih.

Opravljata izjemno delo in s tem otrokom odpirata pot do lepše prihodnosti.

Urška in Mitja

 


S sodelovanjem s Special Teamom smo zelo zadovoljni, saj sta Jerneja in Klemen res profesionalna, dobra motivatorja, predvsem pa imata veliko znanja z različnih področij. Všeč nam je, ker sta pozitivno naravnana, pri otroku izpostavljata stvari, ki jih zmore, kar nam daje dodatno vzpodbudo pri izvajanju programa.

S programom, ki sta nam ga sestavila, smo že uspešno dosegli nekatere zastavljene cilje. Unikatnost tega programa je to, da je najina hčerka obravnavana celostno in ne samo na področjih, kjer je imela največ težav. Na ta način misliva, da je tudi napredovala hitreje.

Special Team je edini tim v Sloveniji, ki je zares special.

Špela in Igor

 


S programom in metodologijo Special Teama je naša družina zelo zadovoljna. Z gotovostjo trdimo, da boljšega programa za otroke z razvojnimi težavami v Sloveniji ni. Dejansko so vse aktivnosti skrbno izbrane in načrtovane in, kar je najbolj pomembno, aktivnosti so usmerjene na vsa področja razvoja.

S tako dobrim programom in vestnim vsakodnevnim delom je uspeh zagotovljen.

Nasa družina je izredno hvaležna Jerneji in Klemnu, da svoje znanje delita z nami in nam pomagata, da naš otrok dosega vse tisto, o čemer so mnogi dvomili.

Dijana in Klemen

 


Z Jernejo in Klemenom smo se povezali pred približno pol leta, ker ima naš Miha celostni razvojni zaostanek. Pri sodelovanju nam je najbolj všeč njuna pozitivna naravnanost, zato nam ni žal nobene poti na drugi konec Slovenije, ker se z obiska vedno vrnemo polni optimizma in zagona za naprej.

Doslej smo bili vajeni napotkov različnih strokovnih služb v smislu “poskušajte čim več tega in onega”, zato sta konkretni načrt in tabela za spremljanje izvajanja vaj, ki jo pripravita Jerneja in Klemen, res priročna. Tako si na koncu dneva lahko brez slabe vesti rečemo:  “Za danes smo naredili vse, kar smo lahko.” In mirno zaspimo.

Anonimno

 


“Special Team je prava izbira, če si pripravljen svojemu otroku dati nekaj več kot samo tono igrač in risanke. Odkar izvajava program, sva z otrokom povezana kot nikoli prej. Otrok uživa, obenem pa se skozi igro ogromno uči.”

Anonimno

 


Klemen in Jerneja pripravita program, prilagojen posamezniku. Ni splošnih navodil, ampak izključno to, kar otrok potrebuje v določenem trenutku. Združita znanje, ki bi ga sicer iskali pri več specialistih, in dodata še ustrezno znanje izven uradne medicine. To nam pomaga, da se osredotočimo na otroka in ne na iskanje možnih terapij, ker sta jih onadva že raziskala. Otroka obdelata celostno, posvetita svoj čas in otrok ni samo nekdo iz zdravstvene čakalnice. Vaje in naloge so konkretne, vedno veš, koliko programa si naredil in koliko se lahko še potrudiš, da otroku pomagaš pri razvoju njegovih potencialov.

Petra in Marjan

 


Zelo sem vesela, da smo se vključili v program Special Team. Pri soočanju s sinovo diagnozo, ko sem bila sprva povsem izgubljena, sta nas s svojim znanjem, izkušnjami in pozitivnostjo znala usmeriti na pravo pot. Dajeta nam moč, da vztrajamo in se ne predamo. Zelo dobro je delati z ljudmi, ki v nezavidljivi situaciji ne vidijo problema, ampak izziv, in onadva tako delujeta.

Všeč mi je, ker sta zelo strokovna in pokrivata široko področje. Vlivata zaupanje, ker je njuna družina primer te prakse, in se vidi, da stvar resnično deluje. Da so rezultati nesporni, pa se vidi tudi na najinem sinu. V enem letu našega sodelovanja je prišlo do velikega napredka na vseh področjih. Sin zelo rad sodeluje pri izvajanju programa. Vaje so oblikovane tako, da so del igre, in tako niti sin niti ostali nimamo občutka, da gre za neko vadbo oziroma terapijo, kar je veliko lažje. Dan smo si strukturirali tako, da so vaje postale naša rutina. Zelo dobro se mi zdi, da v primeru, če nam zmanjka idej, kako kakšno stvar izpeljati, ali pa morda sinu kakšna vaja ni všeč, dobimo z njune strani polno praktičnih nasvetov in idej. Resnično se vidi, da izhajata iz preverjenih dejstev in da stvar nima le teoretične podlage, ampak predvsem praktično.

Verjameta v najinega sina in to nam daje moč in vzpodbudo za naprej.

Živa in Tadej

 


Za vse naše dosežke revolucionarno. Od prvega stika z Jernejo in Klemenom dalje prepojeno s toplino, z iskrenim optimizmom in ljubeznijo do življenja. Strokoven, individualen in zelo profesionalen celosten pristop. Skratka čudovito. Amadej je dosegel in že presegel določene mejnike, o katerih smo pred vključitvijo v ta program lahko le sanjali oziroma si niti nismo upali sanjati. Stvari, ki so nam in Amadeju prej predstavljale neizmeren nepredstavljiv napor, so sedaj nekaj, kar z lahkoto delamo in nadgrajujemo. Raste in se razvija v samozavestnega veselega fanta, ki zna povedati in pokazati, kaj čuti in želi. Dohaja vrstnike in jim parira na skoraj vseh področjih, prej kritike so sedaj postale pohvale, kar on sam najbolj občuti, ker končno ve, da zmore.

Žal mi je samo, da za ta program nismo izvedeli že prej, ampak nič ni zamujenega … Kjer je volja, je pot.

Iz srca jima hvala za vse.

Suzana in Damjan

 


Za Special team je težava le izziv in odrivna stopnica za izboljšanje.

Program, v katerega smo bili s svojim otrokom vključeni, nam je prinesel najprej upanje v izboljšanje, nato pa pozitivne spremembe, a nekaterih med njimi se nismo niti nadejali, saj gre za skoke v razvoju na področjih, ki jih ponavadi povsem pozabljamo, nanje pa nas nihče niti ne spomni. 

Obravnava otroka v Special Teamu ne glede na ožino ali širino težave poteka celostno – tako na intelektualnem, čutnem kot fizičnem nivoju. In šele ko si vključen v ta program, vidiš, kako so stvari med seboj povezane, in razumeš, da razvoj mora biti postopen in večplasten. 

Jerneja in Klemen Renko, ki sta naju skozi program vodila in spremljala eno leto ob izvajanju vaj, imata posluh in neverjetno dober čut za posameznega otroka, vzameta si čas, da ga spoznata, znata postaviti prava vprašanja in izzive za rast in tu je prvi ključ do uspehov, katere smo dosegli. Dandanes v tako hitrem tempu je obravnava osebe kot posameznika že prava redkost, a tudi majhen otrok je že posameznik.  

Na to se navezuje tudi njuno znanje – imata ogromno znanja o razvoju otrok; motorike, možganov, fizioloških, psihičnih in fizičnih predispozicij, vesta, kateri so predpogoji za posamezno stopnico razvoja in kako to vzpodbuditi. Hkrati si pri njiju tudi kot starš slišan. Všeč nam je bilo sprotno in budno preverjanje razvoja – od točke, kjer se otrok trenutno nahaja, preko tega, kako vaje nanj vlivajo, do točke izboljšanja. Poudarila bi tudi raznolikost tehnik in pristopov, ki jih uporabljata, za razliko od sistemov, ki eno samo tehniko uporabljajo za preveč raznolike težave. 

Ni pa samo najin otrok tisti, ki je od programa ogromno odnesel in bo še naprej nosil s seboj. Sodelovanje je tudi nam, staršem, dalo povsem nov zagon in celo smisel. Hkrati pa sledenje vsem vajam vnaša nek red, ki je prijeten – tako za starša kot otroka – in pomaga pri vzpostavitvi za občutek otrokove varnosti nujno potrebne rutine in samostojnosti.  

Jerneja in Klemen res znata vliti voljo in pomagata uvideti možnosti za izboljšanje. Na težave gledata kot na izziv in te usmerita v pozitivno … Na koncu se čudiš, česa vsega je komaj dobro leto star otrok sposoben, in začneš občudovati stvari, ki so se zdele morda preveč samoumevne, kajti za vsem stoji vaja oz. otrokovo delo – otrokovo delo pa je igra. In najlepše je, ko otrok dejavnosti iz programa tako ponotranji, da jih začne skozi igro izvajati kar sam od sebe, ti pa veš, da z njimi raste in se razvija. 

Še enkrat se zahvaljujemo Special Teamu za vso pomoč in obilico pozitivne energije. 

Teja in Boštjan

 


Obisk Jerneje in Klemena nama je dal potrditev, da sinove težave niso nerešljive. Oba sta bila nad njim in njegovimi zvedavimi očmi navdušena, za kar sva jima res hvaležna. To nama je spremenilo celoten pogled na sinovo »diagnozo«, od takrat naprej na vse gledava le pozitivno, vse negativne komentarje pa nekako preslišiva. In to se kaže tudi v njegovem hitrem napredovanju.

Eva in Anže

 


Za program Special Team smo se odločili zaradi hčerkinega razvojnega zaostanka, povezanega z epilepsijo. Všeč nam je, ker je program prilagojen tako potrebam kot tudi navadam posameznega otroka in predvsem, ker zajema vsa področja razvoja. Tako nam ni več potrebno iskati in obiskovati različnih terapevtov za različne izzive, s katerimi se hčerka sooča. Velika prednost je tudi to, da se program izvaja doma, kar nam kot družini veliko bolj ustreza. Na splošno bi rekla, da se celotna družina počuti bolje, odkar smo začeli s programom, saj ne samo, da pri hčerki vidimo napredek, ampak smo tudi veliko bolj optimistični glede njene prihodnosti in vemo, da kljub preprekam, ki so ji dane, zmore ogromno. Jerneja in Klemen sta nam tudi vedno na voljo in po vsakem sestanku pri njiju se domov vrnemo polni energije in novih idej. Program res priporočam vsem staršem, ki se soočajo z razvojnimi težavami otroka na katerem koli področju in se počutijo, da otroku “ni pomoči”. Jerneja in Klemen zagotovo imata rešitev!  

Zala in Petar

 


Special Team smo odkrili pred nekaj leti. Anja je imela velike težave na vseh področjih razvoja, vsega se je bala, imela je težave s senzoriko, z grobo in fino motoriko, govorom, vedenjem, s spanjem itn. Pred tem smo obiskovali številne terapije in terapevte, bili ves čas v stresu, na poti, terapije so bile več ali manj neuspešne. Anja ni napredovala in bila je zelo nemotivirana. Klemen in Jerneja sta nam pripravila individualni program, ki pokriva vsa področja Anjinega razvoja. Napredek je sicer še počasen, a stalen. Anja je danes visoko motivirana in kaže zanimanje za veliko stvari, premagala je že marsikatero stopničko. Jerneja in Klemen imata veliko idej in znanja, njuna pozitivna energija in zaupanje v otroke sta nalezljiva in nam dajeta moč in upanje tudi takrat, ko so dnevi sivi in brez luči.

Barbara in Mile

 


S sodelovanjem z Jernejo in Klemnom iz Special Teama sva zelo zadovoljna. 

Z njihovim načinom dela smo v naš vsakdan vključili super urnik vaj, s katerimi je najina hči zelo napredovala, saj so vaje individualno prilagojene posameznemu otroku. Poleg tega pa nas tudi vedno podpirata in nam vlivata upanje v boljši jutri. Lahko samo rečeva, da se veselimo nadaljnjega sodelovanja s tako sončnimi in pozitivnimi ljudmi.

Janja in Gregor

 


Za več informacij o razvojni metodologiji SPECIAL TEAM kliknite TUKAJ!