Vabljeni na predstavitev knjige »Posebna punca: (P)osebna izpoved …« škofjeloške avtorice Jerneje Renko, ki bo v sredo, 11. maja 2022, ob 19. uri v dvorani na Mladinskem oddelku Knjižnice Ivana Tavčarja Škofja Loka.

Knjiga je delo Škofjeločanke Jerneje Renko, ki je 16 let poučevala slovenščino in retoriko, preden jo je rojstvo najmlajše hčerke popeljalo v svet posebnih izzivov. Deklica Nina se je rodila gluha, zdravniki pa so ji napovedali, da ne bo nikoli hodila. Jerneja se je skupaj z možem Klemnom lotila raziskovanja, po izkušnje in znanje sta odšla tudi v tujino. S trdim delom, disciplino in pozitivno energijo sta svoji deklici izjemno pomagala in danes je Nina samostojna, vesela deklica, ki sliši in se lahko giba. Svoje znanje zdaj delita naprej in tako pomagata tudi drugim družinam z otroki s posebnimi potrebami.

Jerneja se je odločila svoja spoznanja in misli zapisati v pravkar pri založbi Primus izdani knjigi »Posebna punca« (spremno besedo je napisala Saša Bogataj Suljanović), ki jo bo torej predstavila prihodnjo sredo na mladinskem oddelku knjižnice. Pogovor bo vodila Saša Zadnik. Toplo vabljeni, vstop bo prost. Knjigo je sicer že mogoče dobiti v knjižnicah, v prodaji pa bo od torka, 10. maja 2022, dalje, prav tako jo bodo prodajali na dogodku.

Vir in foto: Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka

Povzel: Janez Porenta